ponnyhektor

Hektor skitig :)

Kategori: Allmänt

Jo men det gick ju bra för mig att uppdarera bloggen :)
Haha. Carro är iallafall glad för Hektor har äntligen förstått att man kan rulla sig i hagen. Så att jag har något att borsta hihi. Duktig häst :D Inte många som blir glada på sin häst när den rullar sig haha.
Ne nu ska jag åka till min prins :D
Puss

Lugn dag

Kategori: Allmänt

Idag har Hektor varit ute i solen heladagen :) Tycker det är underbart när det är så fint väder och man ser att han trivs med sina tre kompisar i hagen.

jag har ju praktik där Hektor står så jag ser han ju varje dag ung. Han var fortfarande i hagen när jag slutade och ville inte ta in honom för han var aldra längst bort och ska även åka tillbaka nu och se till honom lite :)<3

blir bara att kolla om han inte har några sår och bara mysa lite med honom idag.

Gamal bild då Hektor mumsar på sitt hö :)<3

Det ska bli skärpning

Kategori: Allmänt

Ja nu kanse jag ska ta tag i den här bloggen igen. Hektor har ju som sagt inte gjort något under vintern och därför så har jag lagt ner den här bloggen för jag inte har haft något att skriva. Men nu ska det bli skärpning. Jag ska försöka skriva nästan varje dag :)

Nu har jag iallafall börjar med att longera Hektor på "riktigt" Han har ju haft så svårt för det så jag har dragit på det och inte orkat men nu tar jag nya tag och ska bli bättre på att lära ut honom på ett bra sått så han förstår och inte bli förvirrad.

Igår (måndag) Började jag med mitt lilla schema. Han fick ha sitt träns på sig för första gången på väldigt länge och knäpp som han är så när man tar på tränset så börjar han gäspa och gäspa och han kan hålla på och göra det tills man sätter han i arbere så att han ska tänka på något annat. men han var annars väldigt nöjd över bettet och brydde sig inte det minsta. Jag har sedan grimma över tränset och longerar i den nu då han inte riktigt förstår vad han ska göra och vill inte riskera att dra han i munnen så här tidigt.
igår var jag nere i ridhuset. fongerade lite och sen gjorde jag mig en egen "volt" av hinderstöd och longerlinor och så för hade tänkt att longera där i för att han skulle vänja sig att springa på volt eller vad man säger. och ville få han mer "lydig". Det gick bra ett tag tills han beslöt sig för att hoppa ut ur ringen.. haha. så då sprack den planen, men jävlar vad fint han hoppade :) sen övade jag på "plats" att när jag stannar så ska han ställa sig bredvid mig och jag blev förvånad för han gjorde det två ggr utan att jag sa till honom. Duktig tjejja! :)<3

Idag Blev det lite longering i padocken ute. där tycker han inte att det är lika roligt att vara så ska undvika att vara där. Idag övade jag på at han skulle skritta på bra vilket han gjorde sen när han travar och jag ska ta ner han till skritt så ska han fortsätta att skritta och inte komma in till mitten och det tyckte han var lite svårt men nåra ggr var han mycket duktig :)<3

Hektor i sin nya snygga repgrimma


Min supersnygga volt jag gjorde :)


<3