ponnyhektor

Finaste ni

Kategori: Andra Hästar

Igår bestämmde jag mig för att slå en signal till en saknad sak. vi bestämde oss för att åka ut till hennes häst så jag kunde ta lite fina bilder och så, riktiggt mysigt hade vi det tyckte jag :) Kul att träffa saknade personer ibland, det här måste göras om tyckte vi! :) 
 
Alvina har en Mycket ståtlig och bestämd unghäst på 3 år ung :) Sist jag såg honom så var han mager (unghäst mager) hon försökte göra allt för han skulle gå upp i vikt och titta nu har han minsan lagt på sig runt magen :) Eqlips (stavning) som han nu heter tror jag kommer bli en mycket fin häst ! 
 
 
 
 

Rörigt inlägg

Kategori: Andra Hästar

Ojoj, en hel helg är förbi och jag har inte bloggat. sorry. 
Hektor har inte gjort så mycket har mest tagit det lungt :) 
I lördags så kärde jag min lilla plutt :) gick skit bra travade fram och tillbaka på en skogsväg hon tyckte det var mycket kul. Men sen har vi det där problemet när vi ska gå hem och då måste man gå på en väg och de kör ganska fort där hon är inte rädd eller så men jag går framme vid huvudet och leder henne ifall hon skulle bli rädd, men då hare vi det problemet att i lördags så fick hon för sig att hon skulle hem så hon sparkar bakut och föröker bitas. men sen inga problem hon bara tycker det är tråkigt att gå så sakta när man ska hem.. haha knäpp ponny!<3
 
Igår söndags så fick hon vila tog en ordentlig ryckt och fixade och grejjade med henne :)<3
Snart ska jag fixa lite binlindor som jag ska sy :) hihi, idag får vi se om vi kör det beror på vädret :) 
 

My best friend Lasse!<3
 
the lovely horse Candy<3

Strömsholm djurklinik

Kategori: Andra Hästar

Förlåt för dålig uppdatering här men har inte riktigt hunnit med har varit så himla mycket. Igår så longerade jag iallafall Hektor på banan och hon fick trava över lite bommar :) lite seg men gick bra endå :)
Idag får hon hon vila :) kommer komma hem vid 5 ung om inte lite senare, sitter i bilen nu iallafall hem ifrån Strömsholm . Wille är bak i transporten! Han vart så glad så när vi skulle hämta honom! Fiina killen! Så nu har vi ung 2 timmar kvar på våran resa hem :) kram

Det går bra nu!

Kategori: Hektor

Idag så har jag varit och kört hektor ute vids "vägen" och runt lite hus i väderstad :) Han var så duktig så :) Rätt så pigg och kliver på med raska kliv! :) 
Detta går bra nu! 
 

Tråkiga Dagar

Kategori: Andra Hästar

Förlåt för dålig uppdatering i Söndags/Måndags.
 
Hektor har iallafall vilat sön/mån. 
 
Men det har hänt lite andra saker. Stallets finaste Wille har fått kolik. Han var dålig i söndags och Vet. var ute men det blev inte bättre på måndagen så Vet. kom ut då oxå och han fick dropp och parafin olja. och vi var ute och gick och gjorde allt med det släppte inte helt. så vid 155.00 igår så tog jag och suzzieoch åkte upp till strömsholm och lämnade han där. När vi koma fram så blev han nog lite neervös så han pruttade och bajsade lite men det var fortfarande lite kvar som satt fast där inne i magen. så han fick stanna övernatt och de trodde att det snart kunde släppa när de har förstoppning vid blindtarmen så kunde det vara lite segt när det släppte men de trodde inte att de skulle behöva operara iallafall, Men om han blir frisk snart så får vi hämta han tidigast Onsdag! HoppasHoppas! <3 
 
 
Finaste !<3

Bilder Löshoppning !

Kategori: Andra Hästar

Lite bilder ifrån löshoppningen :)
 
Lille Man Frösta ggn han löshoppade och fattade efter ett tag var det gick ut på :)
 

Löshoppning

Kategori: Hektor

Idag har vi löshoppat lite hästar i stallet :) mer uppdatering kommer om någon timme :) här är iallafall en liten bild på Hektor :)

Duktig Hektor

Kategori: Hektor

Idag har jag travat fram och tillbaka på en grusväg med min älskade ponny hon var så Hilma duktig! Bästa ponnyn !

Tyvärr inga bilder ifrån dagen men lägger utt lite andra äldre bilder :)

 
 

ja!

Kategori: Allmänt

Hittade en mycket intressant sida den ska vi komma mer på :)
 
http://ponnytravprylar.e-butiken.se/

Klippa Hektor?

Kategori: Hektor

Står inför ett svårt beslut om jag ska klippa henne eller inte, har funderat mycket på att då ska jag bara klippa hals/bogen eller så ska jag halvkippa :) vill vill vill :)

Blöta fötter

Kategori: Hektor

Idag har jag varit på Scharpman och köpt en töntigt söt grimma till min älskling :) Hon kunde ha den så nu har hon fått en ny fin grimma som hmm, aa kommer vara fin i typ kanske 3 timmar i morgon sen kommer hon antagligen rulla sig i värsta leran.. :) 
 
Idag har jag iallafall kört henne :) Först gick jag ett varv runt paddocken sen satt jag mig i och gick ett varv, Gud vilken underbara ponny jag har! Det är ju rätt så tungt på banan efterom det är så blött så det gick lite segt där ett tag och trodde hon skulle stanna och inte vilja gå mer men jag bara smackade lite och peppade henne så gick hon Underbara ponny! Hoppade sen av efter ett varv och gick ett varv och sen hoppade jag på igen och svängde lite sicksak över banan sen gick vi ut från banan och fram till stallet och stannade henne på en plats som jag bestämt mig för att stanna på varje ggn nu så hon lär sig att här ska vi stå still :) 
 
Efter jag pysslat om min stjärna tog jag ut Calippo och spolade hans ben som var skapligt lerida och sen vart det pimmen som blev blöt om fötterna och sist men inte minst lilla Elmir fick hyffsat rena fötter :) 
Stod oxå och kelade lite med stallets finaste kelgris Wille :) En underbart social och snäll häst! 
Borstade även på pimme tills han var något ren ialalfall det ända som var skitigt var typ lite på benen som jag inte orkade få bort :P Käns onödigt att borsta han då han ser lite dan ut igen när han kommer in :) Finaste nööten! 
 

Tömkörning & Mys

Kategori: Hektor

Kom nyss tillbaka ifrån en härlig kvälls promenad/joggning med Hektor. Först var det tänkt att jag skulle ut och gått i bara grimma men sen kom jag på att jag var tvungen att ha reflextäcke och det satt inte så bra så då tig jag och spände fast selen och tog på henne träns och tömkörde en sväng istället :) det var väldigt mörkt de bitarna i skogen där det inte fanns lampor, men min tjeja var så duktig så och gjorde precis som jag ville :) gick med raska steg och slickade sig om mun ibland :) nöjd tjej! 
 
Ny sitter jag i boxen och lyssnar på när hon tuggar på sitt hö, jag vart nämligen jätte trött och vet inte vad jag ska göra nu så sitter här och myser lite ist :) 
 
 
 

Dagens Syssla

Kategori: Hektor

Kom hem ifrån stallet för ett tag sen. Var där och mockade ur all kiss i boxen och ströde på med mycket halm. 
Glad carro när man kan strö mycket och ponnyn inte äter upp halmen så nu behöver jag inte stö mer denna vecka :) sen så la jag inte lite morötter äpplen och en näve havre och en näve kraft :) slängde oxå in lite kvälls hö och gjorde morgonpåsen tills i morgon :) 
 
Nu ska jag bara ta det lungt och titta på förra onsdagens bonde söker fru som jag missade :) 
Senare ikv så ska jag ut och gå med ponnyn :)<3
 
 
 

Mys i stallet

Kategori: Andra Hästar

Står och borstar på min skitiga ponny som verkligen älskar att rulla sig i skiten :)

slalom med vagn

Kategori: Hektor

Blir ett kort inlägg idag för nu är det sent och det står film på schemat för min del :) 
 
Iallafall vi gick slalom med vagnen idag som det står i överskriften! Duktig ponny som kämpar fiint nu ska han få vila en dag sen ska jag försöka komma ut och gå lite med henne i skogen det tycker hon är kul :)  (altså utan vagn) så det blir som två vilodagar för henne :)
 

Longerat Lille man

Kategori: Andra Hästar

Idag så har jag longerat Lilleman som han kallas :) 
han är 2,5år och är en valack e. Hipp Hopp (om jag inte mins fel)
 
Mycket lydig var han och väldigt fina steg hade han för det första :) Han blev väldigt glad då Lilla Ponnyn sprang runt på banan så då fick han hög svans och långa fiina ben men det gick ju bra det också :) 
 

Gris häst

Kategori: Andra Hästar

Står och borstar på världens grisigaste skit Pimme :)<3

Två Nya Ketegorier

Kategori: Allmänt

Nu när det börjar att hända lite i Hektors utbildning så tänkte jag att då kan jag lika gärna fortsätta att blogga om vad jag gör om dagarna. För att inte tråka ut er så kommer jag bara skriva om andra hästar & andra djur som jag tar hand om lite :) 
 
Mina två nya Kategorier är :
 
Andra Hästar  &  Andra Djur
 
Hoppas ni som läser fortfarande kommer läsa denna blogg då jag gör den lite mer större för andra områden :)
 
 
 

Sommar päls tack

Kategori: Hektor

Vill att det ska bli sommar så den ännu vackrare Hektor kommer springandes i sin sommar päls! <3

Ponny bus är bäst

Kategori: Allmänt

Älskar min Ponny! 
 

Hektor har dragit sin matte idag

Kategori: Hektor

Min ponny har varit så duktig idag och jag har suttit bak i vagnen för första ggn och hon har dragit mig med reäla och fina steg med tungan slickandes runt mun och glada vackra öron . Tror hon tycker det är mycket kul att dra vagnen och hon är inte rädd eller nått så detta känns så hilma underbart bra! :) 
Måste ju också tacka Suzzie & Marika som har hjälp mig då jag inte är så dutkig Tack :)))
 
 
Älskar min ponny! :) 
 

Mjölkat Kor

Kategori: Andra Djur

I Lördags så följde jag med Ida Stark till Vreta skolan där hon skulle jobba i ladugården med lösdriften och i den lösdriften var det kossor som stod på schemat :) Vi föste kor, tog bort skit, la på spån, sopade, matade, och det roligaste och det mest lärorika var när vi skulle mjölka kossorna :) Mycket roligt måste jag säga! gör gärna om det då jag gillar djur och de här kossorna var väldigt snälla att hanskas med! :) 
 
Vi kelade även lite med skolans underbara kalvar! :) 
fick även se en nyfödd kalv som de hittade på morgonen hon en kviga som hade kalvat för tidigt :) Så slämmigt men så liten och söt :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
vi gick även runt och kollade på Fåren och grisarna som fanns på skolan :)
 
 

Kul uteritt med Bästa vän

Kategori: Andra Hästar

I fredags Efter jobbet så åkte jag till Veronica där ida var :) vi skulle ge oss ut på en mysig runda i skogen på Marthy & Roonzo (tror han hette så)
Blev en mycket rolig tur ! Måste göras om :)
 


Målet är satt

Kategori: Allmänt

Idag så har Hektor varit jätte duktig !!  
Fick för mig att träna på vagnen då det var mycket folk i stallet :) 
 
Så vi tog fram vagnen Ida och Marika ställde sig på var sin sida. Suzzie stog bakom vagnen och höll i tömmarna och jag gick längst fram och höll i med ett grimskaft :) först gick vi ett varv sen så spände vi fast vagnen och gick ett varv sen så hoppade Ida upp i vagnen och jag gick bara bredvid och höll i och hon var jätte duktig gick ett helt varv runt padocken med ida i och sen travade vi sista raksträckan :) och sen fick det vara nog! Och det bästa av allt var att hon hade öronen framåt :)<3
 
 
 


 
lite suddiga bilder men men det får duga :)

Gårdagens bild

Kategori: Hektor

Miami har smakat på Hektor

Kategori: Hektor

Igår fick jag se att Miami hade smakat lite på Hektor :) bäst hon passar sig nu. Bra att hon har någon som kanske kan uppfostra henne lite nu tycker jag iallafall :)

Just nu

Kategori: Hektor

Älsklingen står och mumsar på sitt hö efter ett lyckat tränings "pass" med henne idag travade hon även lite med däcket där bak och det gick kanon :)

(Bild) hektor med en filt på ryggen så att hon torkar till efter dagens snuskiga väder..

snabba ryck!!

Kategori: Allmänt

Ne nu är det dax att byta kläder och ta på sig vinderjackan och de varma skorna då jag nu måste åka och mocka åt min prinsessa :) Idag så blir det på med selen sen dra lite däck :) 
 
Måste ju okcså säga det att hektor har fått en mycket fin hagkompis :) 
Här med sin ryttare Amanda på Ryggen på gårdagens träning. 
 
 
 

Äntligen "laglig"

Kategori: Allmänt

Äntligen så har min plutta fått sitt pass :) 
glad Carro då det är ett måste att ha pass. 
det var ju så att det skulle fixas pass tigare men det var så att i hennes id papper så stod det ju att det var en hingst och eftersom hon är ett sto så gick det inte riktigta att skaffa pass så har varit tvungen att göra om allt och äntligen har hon pass och äntligen så är alla grundvacinetionerna klara :) 
nu återstår bara avmaskning sen när det är dax så har hon provat på alla slags saker man måste göra :) 
 

Drar däcket fram och tillbaka

Kategori: Hektor

lite dåligt att jag inte skriver här tycker jag även fast jag sagt att jag ska bli duktigare. 
Men ska försöka att inte ljuga denna gång :) Ska BÖRJA BLOGGA IGEN! :D
 

Har iallafall lånat ett däck av anders som jag använder så att hon får dra och få lite rätt muskler och känna att något  tar emot då det kommer bli "tungt" sen när hon ska dra mig i vagnen :P 
Iallafall jag har knytit fast två grimskaft i selen som är lika långa,  sen visste jag inte riktigt hur jag skulle göra så jag blev arg och skärde sönder min longerlina och har knytit fast en liten del av den på däcket sen knäpper jag bara fast grimmskaften i det snöret. Det som är så himla bra med det här är ju också att hon får känna att det är något som är på utsidan av "benen" i det här fallet snörerna och sen när jag drar vagnen så är det de "hårda" skacklorna ( Stavning?) 
Hon sköter sig iallafall utmärkt :) hon var lite rädd i början då vi gick på det lösa gruset så hoppade typ däcket och då sparkade hon lite men nu så är hon mycket snäll och går där och drar som hon inte gjort annat :) 
 
fiina flickan! 
 

Hektor min Prinsessa

Kategori: Hektor

Dålig uppdatering här va :) men min lilla tjeja sköter sig jätte bra.
I förrgår(måndag) fick hon en lite spruta :) blir duktigare och duktigare men hon tycker inte om det :) 
Kommer iallafall här lite bilder på min älskling!! :)<3
 
Ibland när jag står och mockar så kan jag fortfarande inte förstå att jag har fått köpa dena underbara varelse är lyckligast på jorden du är min älskling och kommer älska dig hela livet ut! Du och Jag <3 LOVE!
det bästa är ju okcså att hon är så ung så jag hoppas att jag kommer kunna ha henne iallafall 18 år till :)<3 du kommer altid stanna hos mig ! ÄLSKAR MIN FINA PONNY!!! <3